WC verstopt?

Een verstopte wc kan voor grote overlast zorgen. Vooral het feit dat je het toilet niet meer kunt gebruiken is een groot probleem, vooral als je met meerdere gezinsleden bent en er maar één wc in huis aanwezig is. De gevolgen van een verstopte wc zijn vooral dat het water niet weg kan. Bij het doorspoelen van de wc zal het water tot hoog in de toiletpot komen en in het ergste geval zal de toiletpot overstromen. Wil je een verstopping in je wc goed, grondig en deskundig verhelpen, schakel dan een ontstoppingsdienst Besos in.

Oorzaken van een verstopte wc

Er kan een verstopping zitten in de afvoerbuis van de wc, maar de verstopping kan ook dieper in het riool zitten. Beide soorten verstoppingen kunnen dezelfde gevolgen hebben. Er kunnen enkele oorzaken aangewezen worden die de oorzaak kunnen zijn van een verstopte wc. Het kan ten eerste liggen aan de wijze waarop het toilet gebruikt wordt. Het gebruik van extreem veel toiletpapier is niet bevorderlijk. Ook zogenaamde natte doekjes moet je nooit in het toilet gooien. Wanneer je dit wel doet, dan weet je eigenlijk al dat je de ideale omstandigheden voor een verstopping aan het creëren bent. Hetzelfde geldt met alle andere vormen van doekjes, zoals babydoekjes of schoonmaakdoekjes. Gooi deze doekjes altijd in de prullenbak. Maar de oorzaak kan ook aan externe oorzaken liggen. Boomwortels bijvoorbeeld, die door het riool groeien, een verzakking van het riool of een verouderd riool dat eigenlijk vervangen dient te worden kunnen allemaal oorzaken zijn van een verstopte wc.

Ontstoppingsdienst

Je kunt proberen om zelf de verstopping op te lossen, door gebruik te maken van een ontstopper of een ontstoppingsveer. Er bestaan ook chemische producten die je in de wc kunt gooien en moet laten inweken. Maar dit is niet bevorderlijk voor het milieu en kan ook schadelijk zijn voor het riool. Je kunt ook de ontstoppingsdienst bellen. Je weet dan zeker dat je probleem professioneel wordt aangepakt en dat de verstopping niet snel meer zal terugkeren. De ontstoppingsdienst werkt met goed en betrouwbaar gereedschap en materiaal en kan een verstopping in een mum van tijd voor je oplossen. Ook kan de ontstoppingsdienst de daadwerkelijke oorzaak opsporen. Zo zul je erachter kunnen komen of bijvoorbeeld het riool is beschadigd.

WC laten reinigen

Met de ontstoppingsdienst kun je je wc goed laten reinigen, maar het is aan te raden om een grondige wc reiniging jaarlijks te laten uitvoeren. De leidingen en het riool worden dan grondig doorgespoeld, zodat je sowieso geen kans meer op verstoppingen krijgt. Ook kunnen problemen voortijdig worden opgespoord. Er zijn ontstoppingsdiensten die voor het onderhoud van een toilet een speciaal serviceabonnement hebben.